Reklam Alanı

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır? (VİDEOLU)

makalede seo,makale yazma eğitimi,seo yazma,seo uyumlu makale nedir,seo uyumlu makale nasıl yazılır,seo'ya uygun makale yazmak,seo makale örneği,seo makale yazımı,seo uyumlu makale örneği,seo uyumlu makale yazmak,seo uyumlu makale örnekleri,seo uyumlu makale teknikleri,seo nedir,özgün makale,makale al,seo makalesi

SEO Uyumlu Makale
SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

SEO uyumlu makale yazmanın kuralları nelerdir? SEO için makul makale yazarken nelere dikkat edilmeli? En çok yapılan hatalar nelerdir?


SEO uyumlu makale yazmak bilindiği gibi arama motorlarında içeriğinizin daha basit bulunmasını sağlar. Fakat SEO uyumlu makale yazmanın belli kuralları vardır. Bu kurallara uyularak içerikler oluşturulduğunda zaman içerisinde arama motorlarında üst sıralarda yer almanız kaçınılmazdır. Peki, neler yapılabilir? Makaleler nasıl SEO için makul hale gelir?

İçerikler SEO’ya Uygun Olduğu Kadar Anlamlı da Olmalıdır


Burada değinmek istediğim ilk nokta makalelerin yazım olarak yalnızca SEO için makul olmasının yeterli olmayacağıdır. Makalelerinizin yazım şekli, anahtar kelimelerinizin makulluğu, meta description ve URL yapınız makul olsa bile SEO için uyumlu olduğunu varsayamayız. Çünkü Google, kullanıcıdan daha zekidir ve içeriğin kullanıcının yararına olup olmadığını belirli kurallara göre test eder. Bu nedenle yazım olarak dikkat ettiğimiz noktalara içeriğin anlamlı olması konusu ile ilgili da dikkat etmek gerekir. Bu kuralı göz ardı etmediğiniz takdirde makalelerinizi SEO‘ya uyarlayabilirsiniz.

Kullanıcılar makalenizi arama sonuçlarında üst sıralarda görüp siteye geldiklerinde şayet içeriğiniz onlar için anlamsız ama Google için anlamlı olduğunu düşündüğünüz birçok cümle içeriyorsa Google kullanıcıların hemen çıkma oranlarına göre sizin için bir değerlendirme yapacaktır. Zaten site sahipleri çeşitli analitik araçları ile “Bounce Rate” yani hemen çıkma oranlarını öğrenebilirler. Eğer ki içeriğiniz kullanıcıya yararlı olacak bir içerik değilse Google sizin arama sonuçlarını manüpile ettiğinizi algılıyor durum tabi ki sizin aleyhinize oluyor. Çünkü aynı kullanıcılar arama motorunda yeniden kendilerine yararlı olacak içeriği aradıkları zaman Google sizin içeriğinizin yararlı olmadığının sağlamasını yapmış oluyor.

Özgün İçerik Üretilmeli


Makalenizde kullandığınız cümleler tamamıyla özgün size ait cümleler olması gereklidir. Çünkü Google botları siteleri sürekli olarak taramakta ve kopya içeriği belirleme edebilmekte. Buradan hareketle içerikleriniz özgün olmaması halinde arama motorlarında değil üst sıralarda yer almak daha da aşağıya çekilebilirsiniz.

Bu nedenle bir makale yazmadan önce iyi araştırma yapmalı kendi cümlelerinizi içeren orijinal cümleler kullanmalısınız. Aynı zamanda makaleler konusu ile ilgili uzman kişiler tarafından yazılırsa çok daha iyi olur. Para ile içerik alabileceğiniz siteler olduğu halde her zaman kendi bünyenizde ürettiğiniz içerik çok daha yararlı olacaktır.

Site İçi Optimizasyona Dikkat Edilmeli


Bilindiği gibi SEO önce içeriden başlar. Bu nedenle yalnızca makale yazarak arama motorlarında üst sıralarda yer almak mümkün olmaz. Bu ayarlamalar dikkatli biçimde yapılmalıdır. Bunlar meta tag, tittle, description ayarları ve URL yapınızın ayarlanmasıdır.  Kısaca tanımlarsak meta tag  arama motorlarının sitenizi tanımasını sağlayan kodlardır. Yani arama motoruna sayfamda bu anahtar kelimeler hakkında içerik bulunuyor mesajı vermenizi sağlar. Tittle ise sitenizin tarayıcı sekmaside görünecek olan kısmıdır. Mümkün olduğu kadar kısa yazmak yararlıdır ve siteniz ile alakalı olması gereklidir. Description  ise sayfamda bu konuyu anlatacağım dediğiniz kısımdır. Mümkün olduğu kadar desciription da kısa olması gereklidir ve yazdığınız içeriği anlatmalıdır. URL yapınız ise sayfanızın yöntem olarak hangi yapı ile diğer sayfalara bağlı olduğunu gösterir.

Bu ayarlamaları yapmak sitenize neler sağlar? Öncelikle kullanıcılar arama motorunda bir arama yaptıklarında karşılarına çıkan içeriklerin başlıklarını inceler, açıklamalarına bakarlar ve bu içeriğin işlerine yarayıp yaramadığını değerlendirirler. Yazdığınız makale ne kadar iyi olursa olsun. Kullanıcı bunu açıklama (description) ve başlık (title) kısmında görmüyorsa o içeriği tıklama oranı oldukça az olacaktır. Anahtar kelime seçimi gene burada değinilmesi gereken diğer noktalardan biridir. Anahtar kelimeler kesinlikle yazı içeriği ile alakalı olması gereklidir.

SEO Uyumlu Makale Yazarken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar


1- Başlık makalenizin can damarıdır. Kullanıcının ilk dikkatini çekecek noktadır. Ve başlığınız en az 3, en çok ise 5 kelime olması gereklidir. Dikkat çekmek için konu ile alakasız başlık kullanımında bulunulmamalıdır. Anahtar kelimenin başlığın içerisinde en az bir defa geçmesine dikkat etmek gerekir. Başlık mümkünse boşluklu olarak 60 karakteri geçmemelidir. Bir çok içerikte görebileceğimiz gibi bazı durumlarda dikkat çekmek için başlıklar çok çarpıcı olabiliyor ama yazınız ile başlığınız alakalı değilse Google’ın bunu algılamasının yanı sıra kullanıcıya üzerindeki başlıktan farklı bir içerik sunmuş olduğunuzda sitenizdeki oturum oranı da azalıyor.

2– Anahtar kelime dağılımına dikkat etmek gerekir. Anahtar kelimeler oranlar doğrultusunda yazı içerisine dağıtılmalıdır. Yazının ilk paragrafında daha yoğun olmak sureti ile metnin başında ortasında ve sonunda kesinlikle anahtar kelime geçirilmelidir.

3- Yazı uzunluğu ilaveten dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Arama motorları her ne kadar uzun yazıları sevse dahi kullanıcılar için çok uzun olan yazılar sıkıcı gelebilir. Bu nedenle yazılarınızı 300 ile 650 kelime arasında tutmanız yararlı olacaktır. Tabi yöntem bir yazı yazıyorsak bu kuralı bazı durumlarda zorlayabiliriz. Yazımızı yalnızca SEO için değil okuyucular için de yazdığımızı unutmamalıyız. Fakat genel anlamda yazı uzunluğu kuralına riayet etmek yararlıdır.

4- Yazdığımız makale talep görsün ve okunsun istiyorsak yazdığımız alan ile ilgili güncel gelişmeleri takip etmeli bu konular ile ilgili yazılar yazmalıyız. Herkes tarafından çokça bilinen konular okuyucuya her zaman hitap etmeyebilir. Bu hususta ilgili blog siteleri takip edebilir, yabancı kaynaklardan araştırmalar yapabilir ve güncel konulara değinerek makaleler yazılabilir.

5- Makalenize eklediğiniz resim anahtar kelimeniz hakkında olmalı alt açıklamasını kesinlikle anahtar kelimenizde içerisinde geçecek biçimde doldurmalısınız. Görsel ismi yazı ile alakalı olarak belirtilmelidir. Görsel isminiz yazı ile alakasız olduğu takdirde Google resim arama sonuçlarında makalenize ulaşabilecek kullanıcıların size ulaşması imkânsız olur. Örnek verirsek futbol ile ilgili bir makale yazdınız ama resiminizin adında futbol anahtar kelimesini geçirmediğiniz takdirde Google resim arama sonuçlarında o kelime hakkında arama yapıldığında resiminiz genellikle diğerlerine göre daha alt sıralarda yer alır.

6- Yazıya başlıklar eklerken kesinlikle H1 etiketini kullanmalısınız. Açıklama kısmınız H2 alt başlıklar ise H3, H4 biçiminde belirlenebilir. Bir makalede sadece 1 adet H1 ve H2 etiketi kullanmak mümkün. Diğer etiketleri daha çok kullanabilmeniz mümkün. H1 etiketi başlığı oluşturur H2 etiketi ise sadece bir defa ve açıklama kısmında kullanılmalıdır.Wordpress gibi bir yapı kullanıyorsanız işiniz çok daha basit olacaktır herhangi bir kod yazmaya gerek duymadan yazı içindeki paragraf kısmına gelip altındaki bölümden uygulamak istediğiniz etiketi seçip basit biçimde kullanabilmeniz mümkün.

7- URL’de anahtar kelime geçirilmelidir ve kısa tutulmalıdır. Sitelerde normal şartlarda URL ayarları yapılmadığında makaleleriniz belli rakamlara göre gözükür. Örneklendirirsek bu ayarı yapmadığınızda site adından sonra kategori adınız ve arkasından yazı 201,202,203 gibi rakamlarla gelir (rakamlar örneğin verilmiştir) URL ayarınız yapıldığında ise site URL’inden sonra kategori ve makale adınız gelir.

3 yorum:

  1. Merhabalar,

    Öncelikle faydalı içeriklerle zenginleştirdiğiniz başarılı platformunuz için sizleri tebrik ederiz.
    Sitenizde (https://seokedi.blogspot.com.tr/2016/08/seo-uyumlu-makale-nasl-yazlr-videolu.html​​​​​​​ buradan) seo uyumlu makale hizmetimizle ile ilgili ufak bir bilgi notu ve sayfamıza ait bir link (http://www.sadeceon.com/Tags/seo-uyumlu-makale) paylaşma konusunda sizinle iletişime geçmek istedik.

    Bu konuda bir çalışma yapmamız mümkün olur mu sizlerle?

    Teşekkürler
    Ekrem Yüksel
    Marketing Specialist
    www.sadeceon.com
    marketing@sadeceon.com

    YanıtlaSil
  2. Öncü Peyzaj Dikey Bahçe Sistemleri Hizmeti

    Öncü İzmir Peyzaj firması olarak, 2007 yılından bu yana, alanlarında uzman peyzaj mimarlığı alanında uzman olan (1) makine mühendisi (1) bitki koruma yüksek mühendisi (5) peyzaj mimarı, (1)peyzaj teknikeri, (2) tarımsal yapılar ve sulama ziraat mühendisi ve (1) inşaat teknikeri kadromuz ile profesyonel peyzaj hizmetleri vermekteyiz.

    Yalnızca İzmir’de değil, Manisa, Aydın, Muğla gibi illerde ve hatta Türkiye’nin her yerinde peyzaj ve dikey bahçe sistemleri hizmeti veriyoruz. Farklı bitki çeşitlerimiz, doğa dostu yaşayan bahçe sistemlerimiz ve yenilikçi tasarımlarımızla, yaşadığınız mekanları güzelleştiriyor ve özelleştiriyoruz.

    Gölet ve Süs Havuzları Nasıl Yapılır?

    Gölet ve süs havuzları tasarlamadan önce, nasıl bir peyzaj düzenlemesi istediğiniz konusunda fikir sahibi olmanıza yardımcı oluyoruz. Estetik ve dekoratif bir görsel süs havuzu olabilir, ya da içinde bitki ve balık gibi canlıların da yaşayabileceği bir sistem.

    Peyzaj mimarlarımız ve uzman ekibimiz, alternatif peyzaj hizmetlerimizle ilgili bilgilendiriyor sizleri. Ardından, ortaya muazzam bir tasarım çıkacak projelendirmelerimize başlıyoruz.

    Otomatik Sulama Sistemleri

    Otomatik Sulama Sistemi yeşil alanlarda ve bahçelerde, çim ve bitkilerin ihtiyacı olan suyun, istenilen miktarlarda ve zamanlarda, otomatik olarak verilmesini sağlayan sistemlerdir.

    Küresel ısınma ile ortaya çıkan su kaynaklarının yetersizliğinin çözümünde büyük rol oynayan otomatik sulama sistemleri ile bitkilerin ve çimlerin ihtiyaç duyduğu su verilir. Sulama sistemleri sayesinde, minimum sulama ile optimum seviyede sulama yapılır. Bu açıdan da, otomatik sulama sistemlerinin hem su kaynakları hem de bitkiler için sürdürülebilirliği yüksektir. Peyzaj ve tarımsal alanlarda yaygın bir şekilde kullanılır.

    Öncü Peyzaj firması olarak, yeşil alanlarımızı korumak, su tüketimini en aza indirmek ve sulama maliyetlerini azaltmak için, profesyonel otomatik sulama sistemleri hizmeti veriyoruz.

    YanıtlaSil