Reklam Alanı

SEO'da İmleme ve Sosyal İmleme Siteleri

storify,video imleme siteleri,ping siteleri,imleme siteleri ne işe yarar,imleme siteleri 2015,imleme siteleri nedir,güncel imleme siteleri,ingilizce imleme siteleri,imleme nedir,imleme siteleri,imleme programı,imleme nasıl yapılır,sosyal imleme,sosyal imleme siteleri,sosyal imleme nedir,sosyal imleme programı

SEO'da İmleme ve Sosyal İmleme Siteleri
SEO'da İmleme ve Sosyal İmleme Siteleri

SEO'da imleme olarak bilinen teknik ülkemizde çok fazla geçmişe sahip olmasa da yurt dışında uzun yıllardan beri kullanılan seo teknikleri arasında bulunuyor. Basitleştirerek anlatmamız gerek görülürse; en en son haberlerin bulunduğu platformlardır. Normal haber sitelerinden farkı haberlerin kullanıcılar veya üyeler tarafından ekleniyor olması. 1996 yılına kadar uzanan geçmişi ile  imleme platformları 2003 yılına dek kullanılıp bu yıldan sonra yaygınlaşmaya başlamıştır. Blog yöneticileri tarafından bazı zamanlar kullanılan bir seo tekniği olarak bilinen sosyal imleme internet sitelerinin indeks hızının artmasından tutun da ziyaretçi artışına kadar yarar sağlaya bilmekteydi. İnternet platformlarının arama botları tarafından daha sık ziyaret edilmesine de yardım eden imleme hususu son yıllarda yapılan algoritma güncellemeleri ile beraber önemini yitirmeye başlamıştır. Sosyal imleme siteleri genellikle kullanıcılarının beğendiği siteleri işaretlemesi ve sonra tekrar inceleyebilmek adına bir izi bırakması mantığına dayanır. Ülkemizde en baştan itibaren normal kullanıcılar tarafından kullanılmayan imleme siteleri günümüzde yerini sosyal medya sitelerine bırakmıştır. İmleme siteleri eskisi kadar yararlı programlar değil. Özellikle Google’ın son birkaç yıl içerisinde gerçekleştirdiği algoritma güncellemeleri ile beraber ilgi manasında düşüş yaşayan seo teknikleri arasında bulunuyor. Genel anlamda site sahipleri tarafından kullanılan sitelerden çıkan on binlerce url onları dşayetsiz kılmakta. Toplist ve dizin sitelerine benzer yapısıyla binlerce internetmaster’ın bir dönem uğrak mekanı olan bu platformlar yeni nesil seo teknikleri arasında bulunmasa da halen kullanıcılarını barındırıyor.

Sosyal İmleme Sitelerinin Arama Motorlarındaki Önemi


Sosyal imleme siteleri son güncellemelerle beraber Google gözünde değer kaybederken milyonlarca kullanıcının kullandığı sosyal medya siteleri önem kazanmıştır. Web siteniz için sosyal medya siteleri üzerinden sayfalar oluşturarak içeriklerinizi belirli periyotlarla bu ortamlarda paylaşmalısınız. Sosyal imleme siteleri eskisi kadar etkili değil ve bundan sonraki seo sürecinde önü bir nebze kapatılmış görünüyor. Sosyal imleme sitelerinden artık uzak durulması internet sitenin geleceği adına önemli bir adım olacaktır. Unutulmamalıdır ki; Google’ın artık dşayet vermediği seo tekniklerinden uzak durulması gerekiyor. Kurumsal seo da da bazı zamanlar kullanılan teknikden vazgeçmeniz için yeterli alt yapı oluşmuş durumda.

Kullanılabilecek Sosyal İmleme Siteleri Nelerdir?

Twitter, Pinterest gibi ülkemizde de tanınmış örnekleri geçerek, gelelim PR notu 2 ve üzeri olan sosyal imleme sitelerine:

Sosyal İmleme Sitesi
PageRank
http://www.reddit.com
8
http://digg.com
8
http://delicious.com
8
http://www.folkd.com
7
http://www.mister-wong.com
7
http://www.diigo.com
7
http://www.mixx.com
7
http://multiply.com
7
http://www.diigo.com
7
http://www.folkd.com
7
http://www.bibsonomy.org
7
http://www.designfloat.com
6
http://www.kwoff.com
6
http://bignet.biz
6
http://www.dropjack.com
6
http://www.propeller.com
6
http://www.linkagogo.com
6
http://faves.com
6
http://www.jumptags.com
6
http://www.social-bookmarking.net
5
http://www.maple.nu
5
http://tipd.com
5
http://metamusica.com.br
5
http://www.searchles.com
5
http://www.backflip.com
5
http://www.theviraltrend.com
5
http://www.sinoloveo.com
5
http://www.a1-webmarks.com
5
http://url.org
5
http://www.myusa.com
5
http://www.newsmeback.com
5

Hiç yorum yok